Δυο μελη μας στη σχολη επιχειρηματικοτητας!


Swifters - Entrepreneurship Article Cover

Μετά την επιτυχημένη περσινή συμμετοχή του Ιωάννη Αλεξίου στη σχολή επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη και την απόκτηση του 1ο βραβείου με την ομάδα Grabeat, φέτος ο Γιώργος Κακουλιάδης και ο Νίκος Αθανασίου εκπροσώπησαν την ομάδα μας στις σχολές της Θεσσαλονικής και Πάτρας αντίστοιχα.

Τι είναι η σχολή Επιχειρηματικότητας;

Η σχολή επιχειρηματικότητας ξεκίνησε το 2011 βασιζόμενη στην ιδέα ότι στο πανεπιστήμιο δεν διδάσκεται στους φοιτητές τους πώς να γίνουν πετυχημένοι επιχειρηματίες.

Γιαυτό το λόγο λοιπόν με πρωτοβουλία της ThinkYoung έχουν πραγματοποιηθεί ήδη 37 Σχολές σε όλο τον κόσμο και 7 από αυτές στη χώρα μας με την πρώτη να υλοποιείται το 2015. 

Με αυτόν τον τρόπο δώθηκε η ευκαιρία σε εκκωλαπτόμενους επιχειρηματίες της χώρας να συντάξουν το δικό τους επιχειρηματικό πλάνο, με την καθοδήγηση επιτυχημένων επιχειρηματιών και μεντόρων.

Τι σου προσφέρει η σχολή;

Βασικός στόχος της σχολής να σπείρει το μικρόβιο της επιχειρηματικότητας στους νέους. Καταφέρνει, λοιπόν, να τους βοηθήσει να αποκτήσουν εφόδια με τέτοιο τρόπο, ώστε να ενταχθούν κατάλληλα στην αγορά εργασίας, αλλά και γιατί όχι, μέσα από την επιχειρηματική τους δραστηριότητα να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Επιπλέον έχουν την ευκαιρία να βιώσουν ένα από τα ομορφότερα συναισθήματα, μιας και το να δουλεύεις για την δική σου ιδέα είναι απολαυστικό μας εξηγεί ο Γιώργος.

Το αίσθημα της υλοποίησης της προσωπική σου ιδέας σε συναρπάζει, νιώθοντας πολλές φορές τη σχέση ανάμεσα σε γονέα-παιδιού συμπληρώνει ο Νίκος.

Ποιά η θέση των Swifters; 

Οι Swifters δεν είναι ακόμη μια ομάδα λογισμικού. Πρόκειται για μια κοινότητα από “enthusiasts” με πάθος για δημιουργία. Δραστηριοποιούμαστε σε πολλαπλούς τομείς όπως το “design thinking”, ανάπτυξη λογισμικού, προσωπική & επαγγελματική ανάπτυξη αλλά και στην προκειμένη περίπτωση την επιχειρηματικότητα, αναλύουν Νίκος και ο Γιώργος.

Περισσότερα για το Entrepreneurship School εδώ.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα Social Media!